Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă turtă dulce la tavă cu cafea pregătită la espressorul Avanza by Laura's Sweets

Rețetă turtă dulce la tavă cu cafea pregătită la espressorul Avanza by Lauras Sweets
Rețetă turtă dulce la tavă cu cafea pregătită la espressorul Avanza by Lauras Sweets Rețetă turtă dulce la tavă cu cafea pregătită la espressorul Avanza by Lauras Sweets Rețetă turtă dulce la tavă cu cafea pregătită la espressorul Avanza by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 400 gr.făină albă de grâu 000
• 120 gr.zahăr brun cu melasă
• 120 gr.miere de albine (naturală)
• 1 vrf cuțit sare
• 1 plic praf copt (10 gr)
• 1 vrf cuțit bicarbonat de sodiu
• 3 lg cacao neagră
• 350 ml lapte de vacă
• 100 ml cafea intensă (espresso)
• 40 ml ulei de floarea soarelui

Amestec condimente:
• scorțișoară, nucșoara, cuișoare, anason, piper negru, cardamom

Pentru glazură:
• 50 gr.ciocolata neagra
• 50 gr.ciocolata cu lapte
• 20 ml lapte

Descriere

Inspirată de gustul intens al cafelei pregătite la espressorul automat Melitta Avanza, Laura's Sweets a pregătit această rețetă absolut delicioasă de turtă dulce la tavă cu cafea! Încearcă și tu acest desert de turtă dulce în perioada sărbătorilor!

Mod de preparare

  • Într-un vas, se cerne făina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea
  • Se adaugă cacaua, condimentele, se amestecă ușor cu un tel pană să se omogenizeze
  • Separat, se topește zahărul cu melasa, se adaugă laptele, cafeaua
  • Se ia de pe foc și se amestecă, adăugând mierea
  • După ce s-a omogenizat lichidul, se adaugă uleiul
  • Se toarnă într-o formă de copt (preferabil din silicon unsă cu puțin ulei pe interior)
  • Se pune la copt, la 180 grade C, cu ventilație sus-jos, timp de 40 – 45 minute
  • După coacere, se scoate din cuptor și se lasă la temperat până a doua zi
  • A doua zi se scoate din forma de silicon
  • Se pregătește glazura de ciocolată
  • Se pun la topit ciocolata și laptele, amestecând până la omogenizare
  • Turta dulce se glazurează și se decorează după bunul plac!
Este foarte gustoasa și aromată! Servește-o alături de un espresso aromat neîndulcit și savurează aroma desăvârșită a cafelei!