Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cu blat de cafea și ciocolată by Dulciuri Fel de Fel

Rețetă prăjitură cu blat de cafea și ciocolată by Dulciuri Fel de Fel
Rețetă prăjitură cu blat de cafea și ciocolată by Dulciuri Fel de Fel Rețetă prăjitură cu blat de cafea și ciocolată by Dulciuri Fel de Fel Rețetă prăjitură cu blat de cafea și ciocolată by Dulciuri Fel de Fel

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 3 ouă
• 100 g zahăr
• 100 g făină
• 2 linguri ulei
• 50 ml cafea preparată
• 1 linguriță praf de copt
• esență de vanilie

Cremă de ciocolată:
• 200 g ciocolată cu lapte
• 200 ml smântână pentru frișcă
• 30 ml cafea tare

Sirop:
• cca 50 ml cafea tare, îndulcită după gust

Glazură:
• 75 g ciocolată (54% cacao)
• lapte, cât ciocolata să ajungă la consistența dorită

În plus:
• cca 10 biscuiți obișnuiți

Pentru ornat:
• 200 ml smântână pentru frișcă
• 100 g mascarpone
• 1 lingura zahăr pudră
• 1 pliculeț zahar vanilat

Descriere

Bucură-te de un desert delicios de prăjitură cu blat de cafea și ciocolată pregătit de Dulciuri fel de fel.  Pentru ca prăjitura să aibă o aromă unică și aromată, cafeaua a fost pregătită la Espressor -ul Automat CAFFEO SOLO & Perfect Milk de la Melitta. 

Mod de preparare

Cum se pregătește blatul 

  • Ouăle întregi se mixează cu un praf de sare până își dublează volumul.
  • Se adaugă zaharul și se mixează până ouăle se albesc și devin că o crema.
  • Pe rând, se adaugă în compoziție uleiul, esență de vanilie și cafeaua răcită, mixând ușor.
  • La sfârșit se încorporează faina amestecata cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatula, cu mișcări de jos în sus.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă (20/25 cm) tapetată cu hârtie de copt și se coace la foc mediu (sau 160 grade la cuptor electric cu ventilație) pentru cca 20-25 de minute, până blatul devine ferm la atingere.
  • Blatul se scoate pe un grătar, cu tot cu hârtia de copt și se lasă la răcit. 
Cum se pregătește crema de ciocolată
  • Peste ciocolata ruptă bucățele se toarnă smântână pentru frișcă și cafeaua preparată.
  • Se pune vasul pe foc mic (sau pe baie de aburi) și fără a da în clocot se fierbe până ciocolata se topește și compoziția este omogenă.
  • Se dă deoparte, se lasă să se răcorească și se dă la rece pentru câteva ore, până crema se răcește foarte bine și începe să se întărească.
  • Pentru varianta mai rapidă, crema se pune la congelator pentru 1 oră.
  • Crema de ciocolata răcită se mixează până devine pufoasă și fermă.

Cum se asamblează
  • Blatul răcit se taie în două, crema de ciocolată se împarte de asemenea în 2 părti.
  • Biscuiții îi insiropam ușor în cafeaua răcită și îndulcită după gust.
  • Punem o parte din cremă pe unul dintre blaturi și acoperim cu un strat de biscuiți însiropați în cafea.
  • Urmează cea de-a doua parte din crema de ciocolată și acoperim cu ultimul blat.

Cum se ornează 
  • Pentru glazură topim ciocolata pe baie de aburi ori la microunde, apoi turnăm lapte, puțin câte puțin, până ajunge la consistenta dorită.
  • Întindem în strat uniform peste prăjitură.
  • Pentru ornat, mixam smântână pentru frișcă până începe să capete consistența dorită.
  • Punem zahărul, zahărul vanilat și mascarponele și mixăm până crema devine fermă și pufoasă.
  • Crema se întinde în strat uniform peste prăjitură sau se sprițeaza, după preferință.
  • Prăjitura se ține la rece până în momentul servirii.
Poftă bună și bucură-te de un desert delicios!