Rețetă negresă cu rom și cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Laura's Sweets




Porții
16
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
40m
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 100 g unt |
• 100 g ciocolată neagră |
• 2 ouă |
• Un praf sare |
• 80 g zahăr brut |
• 70 ml cafea tare |
• 20 ml rom (eu am folosit alcool rom) |
• 30 ml lapte |
• 120 g făina de grâu |
• 1 vârf cuțit bicarbonat sodiu |
• 1 lg cacao neagră |
Descriere
Delicioasă, moale, aromată, dulce... perfectă! Rețeta de negresă cu rom și cafea pregătită de Laura's Sweets îți va schimba ziua! Dacă îți place textura pufoasă a negresei, aroma autentică de espresso și glazura de ciocolată, atunci urmărește pașii de mai jos:
Mod de preparare
- Într-un vas, spumează untul moale, cu un praf de sare și zaharul brut
- Încorporează câte un ou, mixând bine după fiecare
- Separat, topește ciocolata împreună cu laptele și cafeaua
- Omogenizează și lasă puțin la temperat
- În compoziția de unt și ouă, adaugă ciocolata topită, mixând bine
- Adaugă făina cernută cu cacaua și bicarbonatul de sodiu și omogenizează
- Toarnă compoziția într-o formă de copt deja unsă cu unt și tapetată cu zahăr
- Se coace la 170 grade C timp de 40- 50 min
- După coacere, scoate și lasă la temperat
- Topește ciocolata împreună cu cafeaua pregătită cu o simplă apăsare de buton la espressorul automat Avanza, Melitta
- Porționează în cuburi nregresa și glazurează cu ciocolata topită
- Este incredibil de pufoasă și aromată
- Notă: pentru amatorii gustul extra dulce, folosește ciocolată cu lapte!
Poftă bună!
Preparat cu
-1.000lei