Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată cu cafea preparată la espressorul automat Avanza, Melitta® by Dulciuri fel de fel

Rețetă înghețată cu cafea preparată la espressorul automat Avanza, Melitta® by Dulciuri fel de fel
Rețetă înghețată cu cafea preparată la espressorul automat Avanza, Melitta® by Dulciuri fel de fel Rețetă înghețată cu cafea preparată la espressorul automat Avanza, Melitta® by Dulciuri fel de fel

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 395 g lapte condensat îndulcit ( 1 cutie)
• 150 ml cafea espresso foarte tare
• 60 g lapte praf
• 400 ml smântână pentru frișcă

Descriere

Îți place înghețata și cafeaua? Chiar și luate separat au o savoare unică, dar când adăugăm aceste două ingrediente și creăm un nou mix, atunci devine un must try! Varianta de înghețată pe care ne-o propune Dulciuri fel de fel este  simplă, mai ales dacă ai și o mașină de înghețată la îndemână, dar și un espressor automat super performant, care face un espresso, cappuccino sau latte plin de savoare, precum Avanza, Melitta®. Dulciuri fel de fel ne explică ce pași trebuie să urmăm. 

Mod de preparare

  • Prepară un espresso concentrat, cu cea mai mică cantitate de apă presetata, respectiv de 150 ml
  • Lasă cafeaua să se răcească apoi amestec-o cu laptele condensat îndulcit și toarn-o peste laptele praf pus într-un castron
  • Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, fară cocoloașe
  • Toarnă și frișcă lichidă foarte rece, abia scoasă de la frigider
  • În cazul în care nu ai o mașină de înghețată mixează frișca lichidă până devine fermă și pufoasă, apoi amestec-o cu restul ingredientelor
  • Toarnă compoziția în vasul mașinii de înghețată, vas pe care îl ții la congelator 24 de ore
  • Mașina de înghețată vă procesa compoziția până ajunge la consistența dorită
  • De obicei, compoziția vă deveni pufoasă și își va dubla volumul
  • Răstoarnă totul într-o caserolă și pune la congelator, de seara până dimineața
  • Înainte de servire, înghețată se lasă câteva minute la temperatura camerei
Poftă bună și spor la înghețată delicioasă cu cafea!