Rețetă espresso cheesecake - prăjitură cu brânză și cafea by Dulciuri Fel de Fel



Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 80 g biscuiți obișnuiți |
• 50 g unt |
• 1 lingură cacao neagră |
• 1 pliculeț zahăr vanilat |
Crema de brânză: |
• 350 g brânză de vaci |
• 1 ou |
• 150 g zahăr |
• 30 ml cafea tare |
• esență de vanilie, după gust |
Pentru glazură: |
• 50 g ciocolată (54% cacao) |
• 2 linguri cafea tare + lapte |
Pentru decor: |
• frișcă bătută |
• boabe de cafea |
Descriere
Pentru o dimineață cu adevărat specială, alături de
prietenele tale dragi, nu poate fi nimic mai încântător decât o cafea aburindă și o felie de Espresso Cheesecake cu brânză și cafea. Dulciuri Fel de Fel ne arată această rețetă minunată, pregătită și cu ajutorul espressorului Melitta Solo&Perfect Milk.
prietenele tale dragi, nu poate fi nimic mai încântător decât o cafea aburindă și o felie de Espresso Cheesecake cu brânză și cafea. Dulciuri Fel de Fel ne arată această rețetă minunată, pregătită și cu ajutorul espressorului Melitta Solo&Perfect Milk.
Mod de preparare
Cum pregătești blatul?
Cum pregătești crema de brânză?
Cum pregătești glazura de ciocolată?
Servește o felie din acest espresso cheesecake alături de un capuccino, espresso sau caffe latte pregătit la CAFFEO SOLO & Perfect Milk și vei avea o gustare dulce delicioasă!
Poftă bună!
- Macină biscuiții fin la robotul de bucătărie.
- Adaugă cacaoa, zahărul vanilat și unt topit și amestecă bine.
- Răstoarnă compoziția într-o tavă de 16 cm diametru, cu margine detașabilă.
- Nivelează cu o lingură sau spatulă, să obții un strat uniform
- Cu fundul unui pahar tasează bine până obții blatul.
- Pune blatul la rece până pregătești crema de brânză.
Cum pregătești crema de brânză?
- Mixează cu blenderul vertical brânza de vaci, oul și zahărul până devine textura cremoasă.
- Adaugă cafeaua și esența de vanilie și mixează din nou până la omogenizare.
- În funcție de preferințe, pune zahăr mai mult sau mai puțin
- Atenție: Daca brânză este prea uscată mai poți adăuga 1 ou sau 1 lingura cu smântână
- Toarnă crema de brânză peste blatul de biscuiți și pune-l la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru circa 40 minute, până prăjitura începe să se rumenească ușor pe margini.
- Lasă prăjitura să se răcească în tavă și pune-o la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Cum pregătești glazura de ciocolată?
- Topește ciocolata pe baie de aburi ori la microunde.
- Adaugă espresso-ul pregătit cu espressor-ul automat CAFFEO SOLO de la Melitta și lapte, puțin cate puțin, până glazura de ciocolată ajunge la consistența dorită.
- Toarnă glazura peste prăjitură.
Servește o felie din acest espresso cheesecake alături de un capuccino, espresso sau caffe latte pregătit la CAFFEO SOLO & Perfect Milk și vei avea o gustare dulce delicioasă!
Poftă bună!