Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă espresso cheesecake - prăjitură cu brânză și cafea by Dulciuri Fel de Fel

Rețetă espresso cheesecake - prăjitură cu brânză și cafea by Dulciuri Fel de Fel
Rețetă espresso cheesecake - prăjitură cu brânză și cafea by Dulciuri Fel de Fel Rețetă espresso cheesecake - prăjitură cu brânză și cafea by Dulciuri Fel de Fel Rețetă espresso cheesecake - prăjitură cu brânză și cafea by Dulciuri Fel de Fel

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 80 g biscuiți obișnuiți
• 50 g unt
• 1 lingură cacao neagră
• 1 pliculeț zahăr vanilat

Crema de brânză:
• 350 g brânză de vaci
• 1 ou
• 150 g zahăr
• 30 ml cafea tare
• esență de vanilie, după gust

Pentru glazură:
• 50 g ciocolată (54% cacao)
• 2 linguri cafea tare + lapte

Pentru decor:
• frișcă bătută
• boabe de cafea

Descriere

Pentru o dimineață cu adevărat specială, alături de
prietenele tale dragi, nu poate fi nimic mai încântător decât o cafea aburindă și o felie de Espresso Cheesecake cu brânză și cafea. Dulciuri Fel de Fel ne arată această rețetă minunată, pregătită și cu ajutorul espressorului Melitta Solo&Perfect Milk. 

Mod de preparare

Cum pregătești blatul?

  • Macină biscuiții fin la robotul de bucătărie.
  • Adaugă cacaoa, zahărul vanilat și unt topit și amestecă bine.
  • Răstoarnă compoziția într-o tavă de 16 cm diametru, cu margine detașabilă.
  • Nivelează cu o lingură sau spatulă, să obții un strat uniform
  • Cu fundul unui pahar tasează bine până obții blatul.
  • Pune blatul la rece până pregătești crema de brânză.

Cum pregătești crema de brânză?

  • Mixează cu blenderul vertical brânza de vaci, oul și zahărul până devine textura cremoasă.
  • Adaugă cafeaua și esența de vanilie și mixează din nou până la omogenizare.
  •  În funcție de preferințe, pune zahăr mai mult sau mai puțin
  • Atenție: Daca brânză este prea uscată mai poți adăuga 1 ou sau 1 lingura cu smântână
  • Toarnă crema de brânză peste blatul de biscuiți și pune-l la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru circa 40 minute, până prăjitura începe să se rumenească ușor pe margini.
  • Lasă prăjitura să se răcească în tavă și pune-o la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
 
Cum pregătești glazura de ciocolată?


  • Topește ciocolata pe baie de aburi ori la microunde.
  • Adaugă espresso-ul pregătit cu espressor-ul automat CAFFEO SOLO de la Melitta și lapte, puțin cate puțin, până glazura de ciocolată ajunge la consistența dorită.
  • Toarnă glazura peste prăjitură.

Servește o felie din acest espresso cheesecake alături de un capuccino, espresso sau caffe latte pregătit la CAFFEO SOLO & Perfect Milk și vei avea o gustare dulce delicioasă! 

Poftă bună!