Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă crinkles cu portocală și cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Laura's Sweets

Rețetă crinkles cu portocală și cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets
Rețetă crinkles cu portocală și cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets Rețetă crinkles cu portocală și cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

10m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 230 gr.ciocolată neagră
• 60 gr.unt
• 2 ouă
• 80 ml espresso fără zahăr
• 80 gr.zahăr brut
• 230 gr.făină
• 1 lgta cacao neagră
• 1 lgta praf copt
• 1 praf sare
• 2 lg rom
• 30 ml cremă de whisky
• coajă de portocală bio
• zahăr alb tos și pudră

Descriere

Trebuie să încerci rețeta lui Laura's Sweets de crinkles cu portocală și cafea! Odată ce vei simți textura crocantă de la exterior, aroma cafelei și portocalei și interiorul pufos, aceste fursecuri vor deveni gustarea ta preferată! Un desert fotogenic, delicios și perfect pentru sărbători! 

Mod de preparare

  • Topim ciocolata împreună cu untul. Se adaugă cafeaua fierbinte și se omogenizează, apoi se lasă la temperat
  • Se mixează spuma cele doua ouă, adăugând zahărul brut și romul
  • Se adaugă ciocolata topită și temperată
  • Urmează, lichiorul, făina cernută cu praful de copt, sare și cacaua
  • Se rade coaja de portocala (se spală în prealabil portocala cu coaja netratată) și se adaugă în compoziție
  • Odată omogenizat, aluatul de fursecuri se pune la rece, timp de minim 2 ore, ideal peste noapte
  • După cele 2 ore sau a doua zi, se scoate aluatul de la frigider.
  • Cuptorul se preîncălzește la 170 grade C
  • Se pregătește o tavă prevăzută cu hârtie de copt
  • Din compoziție, se ia cu ajutorul unei lingurițe, se da formă sferică și se tăvălește prin zahăr tos, apoi prin zahăr pudră
  • Se așază fiecare bilă de aluat în tavă
  • Se coc la 170 grade C, 8-10 minute maxim
  • Se scot și se lasă la temperat în tavă
  • Pe măsură ce se răcesc, se întăresc la suprafață, iar miezul rămâne ciocolatos
Sunt niste fursecuri foarte, foarte gustoase, aromate și aspectuoase! Poftă mare!